Porvoo, por nem vó'

2012.07.13. 20:58

vót egyszer egy kis mese. Valahol fönn a messzi északon kezdődött. Élt arrafele egy idegen országból elcsatangolt pici leányka. Nem volt nagyocska, csak éppen akkora mint egy medve fele, szóval nem kicsi, de legalább jó megtermett teremtés volt. Már hosszú ideje tapodta a lába a magaslati földeket vagy a biciklije pedálját a vodkás népeknél, mikoron egyik reggel azon kapta magát, hogy valami nincs rendben. Nézett jobbra, nézett balra, és egyszer csak nem bagoly. Hanem bizony arra a következtetésre jutott, hogy "Es riecht nach Sommer!" Márpedig ennek az éleslátó, ámde bölcs következtetésnek a levonhatósága meglehetősen ritka ezen a hosszósági fokon.

Pedig mégiscsak nyár volt, abból is a kellemesebb fajta, olyan ami itt a finnek erdeiben is csak ritkán teszi tiszteletét, évtizedenként csak egyszer. Elhatározta hát, hogy tovább fokozza az örömöket, és halmozza az élvezeteket, de nem azzal, hogy élvezi a halmazokat. Tehát elment a főhercegúrhoz (Atillus), aki éppen nagy munkában volt. Újabban egy rendkívül jól menő kőszállító céget vezet, ő gyűjti be és szállítja a köveket, egy piros haszongépjárműn (kis, piros, felhajtható üléses műanyagautó), ha elfárad ebben a munkában, akkor hazaviszi ezt a piros járgányt, és vált egy másik pirosra az arzenálból, mert hogy még két piros jármű akad a garázsban. Vagy egy piros kvadra cseréli, amivel most már domb-rallira szokott menni, vagy egy nagyon menő piros biciklire, amihez nagyon menő piros, bringás sisak van. Mindet nagyon szereti, és sokat használja is, meg persze a sütigyárunk is felfutóban van, mert a homokozó kakkugyártása rohamosan nő.

Na de a kisfiú elrepült nyaralni a szüleivel, a másik fiúcska viszont velem fog majd nyaralni repülni, szóval előtte pikku-lomalle (pici nyaralásra) elvittek engemet (a fél medvét) Bélus meg a szülei egy kis cukiság helyre, aminek ilyen kis mézeskalács házakból áll az óvároskája. Tehát Porvoo várt minket, meg is jöttünk, a vidám napsütésbe, megmutatta a szépségeit, és megízleltette vélem a csigát, mint eledelt. Hát megtört a jég, mert ilyen gazdagok, és/hogy csigát esznek!!! =)

süti beállítások módosítása