Magam is meglepődve tapasztalom, hogy egy hét múlva ilyenkor már otthon is leszek, pedig csak most jöttem. Úgy szeretek itt lenni. Atillával olyan hamar megtalálom a közös hangot, és mindenki mással is. =)

No de a vissza a gondolatmenethez, szóval, arra jutottam, hogy kevesebbet fotózok, mert van egy csomó képem már erről a városról, inkább élményeket gyűjtök. Aki képeket akar nézegetni, azoknak üzenem, hogy rengeteg van fönn az arcoskönyvben...

Ilyen élménygyűjtésre pedig rendkívül alkalmas hely volt az Ooppera. Igen így írják, ez a neve, ne tessék fennakadni rajta. Ezalatt a két hét alatt kétszer voltam ott. Elvégeztem a két kurzusból álló, szupergyors, hogyan legyél kiváló operalátogató-tanfolyamot.


1

Legyenek nagyon jó kapcsolataid, és egy szuper okos, jóképű kísérőd!
Nos a kapcsolat megvan, karmesterúr szerzett jegyeket a főpróbára, ezért a művészbejárón mehetsz be, külön kártyát kapsz, hogy tudja mindenki, te itt vendég vagy - duplaVIP - rajta áll, hogy kihez tartozol, és mi okból vagy itt. (Félreértés elkerülése végett: Atilla kártyáján az állt, hogy azért jött meghallgatni a főpróbát, hogy később kedvet kapjon esetleg az énekléshez az opera gyermekkórusában. Az enyémen meg az, hogy én vagyok az ő felvigyázója. =))
A szuper okos jóképű kísérő meg adott. Mert az 5 éves szőke herceg jobban tudja, hogy melyik ajtónál kell leszállnunk a metróról, hogy a legközelebb, leggyorsabban érjük el a mozgólépcsőt, mint jómagam. 
Fedezd fel mi van a színpadon túl!
Lépcsőn fel, lifttel le, egyik folyosóról át a másikra, közben itt ott bemutatnak egy embernek, de te csak mész, mert egy egész különleges másik világban vagy, azt se tudtad, hogy ennyi sok szoba létezik, a nagy függöny mögött. Aztán elértek egy nagy fekete ajtóhoz, a mögött van a nagy fekete szoba, ahonnan 3 ajtó nyílik. Az egyik a színpadra, a másik a nézőtérre, a harmadik, pedig egy folyosóra, ahol többek között azok a termek vannak, ahova a király is gyalog jár!
Hallgass jó zenét!
Külön jó ha műértővel vagy, aki kivülről dúdulja és/vagy vezényli a társaságot, hátulról, középről. 
Zenei tananyag: Carl Orff: Carmina Burana #easybeesy #classicalmusicforbeginners 
Hallgass!
13325520_10206620974949776_4961121570427370889_n.jpg

#szakértők

13237848_10206620975269784_4333547346711368521_n.jpg

#VIP

 

2

Legyenek nagyon jó kapcsolataid, és egy szuper okos, jóképű kísérőd!
Jegyek pipa (Páholyba szólnak? Naná!),  kísérő kettő is van, hozzáértés magas fokon. (1 fő hegedűművész és 1 fő mindenhezértő nagymama)
Fedezd fel mi van a színpadon túl!
Igenis a szünetben a büfében a sorban állás 2 aprócska macaronért, na jó nem is , mert csokitortáért hozzátesz az operaélményhez.
Hallgass jó zenét!
A műértés adott, a beszélgetés a darab mélységéről, zeneiségéről, filozófiájáról felbecsülhetetlen. (Fény, éj, szerelem...)
Zenei tananyag: Richard Wagner: Trisztán és Izolda #hardcore #classicalmusicdefinitelynotforbeginners
Hallgass!

(A tanfolyam sikeres elvégzését követően én írtam ezt a protokollt! =))

süti beállítások módosítása